Nathalie Deleu
Macaronitaart
Is er een wereld denkbaar zonder pasta? Vooral gezinnen met kinderen zouden misschien wel in de problemen geraken, want aan die keukentafels wordt er gegarandeerd 1x per week pasta gegeten. Zo’n maaltijd is immers snel klaar en vraag aan 100 kinderen wat hun lievelingsgerecht is en…je weet het antwoord al! 🙂
Met de juiste saus, veel groenten en een beetje vlees of vis erbij, krijg je een goed uitgebalanceerde maaltijd. Omdat het niet altijd op de klassieke manier moet, maak ik af en toe een macaronitaart. Of zoals ik het soms ook wel durf noemen : ‘frigo-opkuis-restjes-taart”. Alles kun je erin kwijt, wat je maar lekker vindt. Voor de taart hieronder gebruikte ik room met eieren, maar je kunt ook een dikke kaassaus maken als bindmiddel voor je taart. Durven en doen, is de boodschap!

350g macaroni
2 eetlepels olijfolie
400g groenten, in stukjes gesneden (paprika, wortel, courgette,…)
300 g rundsgehakt
4 eieren
100ml kookroom
200g pittige kaas, geraspt
2 tomaten, in heel dunne plakjes
oregano, peper, zout, basilicum
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed de springvorm met bakpapier, zodat de binnenkant bedekt is.
Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in de wok en roerbak de groentjes 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak tot het rul is. Neem de wok van het vuur en roer de gekookte macaroni erbij. Kruid goed af met oregano, peper, basilicum.
Klop de eieren los met de room en de kaas. Schep dit door het macaronimengsel.
Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan. Leg de tomaat in dakpannetjes bovenop de taart en bestrooi met oregano.
Bak de taart ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
Smakelijk!