• Nathalie Deleu

Makkelijke (glutenvrije) appeltaart

Ben appels gaan kopen…om deze lekkere, makkelijke appeltaart te maken 😉

appels

4 appels 4 eieren 12 eetlepels suiker 4 pakjes vanillesuiker 250 g bloem (ik nam glutenvrij, maar hoeft niet) 160 g boter 6 eetlepels melk 6 eetlepels zonnebloemolie snufje zout

Verwarm de oven voor op 200°C Meng in een kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, het ei, de lepels melk en olie tot een glad deeg. Vet een platte taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Doe het deeg erin, strijk het een beetje open met een spatel. Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snij in vieren en vervolgens in dunne plakjes of stukjes en strooi over het deeg. Of leg dakpansgewijs, wat je maar wil Smelt de boter in een pannetje met de suiker. Neem van het vuur als de suiker en boter gesmolten zijn, let op dat de boter niet te heet is geworden.Doe er het ei bij en roer tot een glad papje. Giet dit over de taart. Bak de taart gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven (warmelucht bij mij, dus tijd aanpassen indien andere oven!)


appeltaartje

Smakelijk!

#appels #boter #eieren #vanillesuiker #suiker #bloem

Recente blogposts

Alles weergeven