top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Marokkaans gebak

Bijgewerkt op: 15 sep. 2022

In Marokko hoort de keuken toe aan de vrouw en recepten worden van moeder op dochter doorgegeven. De mannen zorgen voor de thee, maar komen niet echt in de buurt van het fornuis.


In de toeristische restaurants worden de maaltijden wel door mannen bereid. Wees dus niet verwonderd als de kwaliteit van de gerechten iets matiger is. Natuurlijk heb je steeds uitzonderingen en veralgemenen we niet! (grapje dus :-)

Om de echte Marokkaanse specialiteiten te ontdekken, moet je wachten tot je wordt uitgenodigd door een familie…of geluk hebben dat een zakenrelatie van ManVanEten trakteert op gebak uit dankbaarheid voor een bewezen dienst! Een mooi gebaar, dat je in onze cultuur niet zo gauw zult meemaken.

Marokkaanse gebak zijn de zogenaamde gazellehoornen (kaab el ghzal), briouats met honing en amandelen, griouch, houala rhifa (knapperige koekjes met boter), mhanncha (een opgerold gebak, bestoven met kaneelpoeder), chebbakia (gefrituurde deegslingers met warme honing en geroosterde sesamzaadjes) de bekendste volgens wikipedia.

Ze zien er fantastisch mooi uit en ruiken heerlijk, jammer dat ik ze niet zo erg lust. Ik ben immers geen fan van amandelen…


Maar, ik vind wel snoepers die me zullen helpen hiermee…;-)

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page