top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Mediterrane kippenstoofpot met knolraapjes en abrikozen

Bijgewerkt op: 15 sep. 2022

Knolraap was hard op weg een vergeten groente te worden, maar tegenwoordig komt dit smakelijke knolgewas weer meer in de belangstelling.


En dat is terecht, want het is gezond, erg lekker en je kunt er in de keuken veel kanten mee op. Dus niet alleen in grootmoeders hutsepot, maar ook rauw, gekookt, gestoofd en zelfs geroosterd!


Ik leerde groenten roosteren in de oven door even mee te doen als StarttoVegan  (wat mislukte, zie oudere blogs).


Maar bon,  de geroosterde groenten zijn gebleven en nog steeds favoriet!


Bij dit recept hoef je niet te roosteren, maar stoven. Klaar?

Kip (poten, dijen, of een hele kip in stukken, wat je maar wil) 400 g knolraapjes, in stukken 400 g wortelen, in stukken 1 onbehandelde citroen 2 takjes verse tijm 600 g aardappelen, in stukken 3 dikke sjalotten, in stukken 1 teentje knoflook, geperst 150 g gedroogde abrikozen 400 g tomatenstukjes (blik) 2 eetlepels vloeibare honing 1 liter kippenbouillon 2 eetlepels olijfolie 1 koffielepel sambal (wat pit, maar het valt mee) 1 koffielepel ras-el-hanoutBestrooi de kip met ras-el-hanout en wrijf ze in zodat ze goed bedekt zijn. Rasp de schil van de citroen (niet het wit!) Verhit 1 eetlepel olijfolie in ene kookpot met een dikke bodem (type Creusette) en stoof de sjalotten en de look glazig. Haal uit de pot. Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in dezelfde pot. Bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Voeg de citroenzeste, de honing, de abrikozen en de sambal toe en laat nog even meebakken Voeg de sjalot en de look weer toe, samen met de stukken raap, de aardappels en de wortels. Overgiet met de bouillon en de tomatenstukjes. Kruid met de tijm, wat zout en peper Laat ongeveer 35 min afgedekt sudderen op een zacht vuur.


Smakelijk!

#knoflook #olijfolie #sjalot #raselhanout #tomaat #tijm #sambal #kippenbouillon #honing #rapen #aardappels #kip

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page