Nathalie Deleu
Meergranenbrood met lijnzaad
Een heerlijk geurend huis en lekkere “stuutjes” (boterhammen, voor de “niet-westhoek-afkomstigen”).
En dan snijden op de ouderwetse manier, met het broodmes, zodat je een dikke boterham hebt, dan een laag goeie boter en wat Maldonzout. Nja, nu even niet denken aan low carb, cholesterol, gewicht enz… Morgen dan weer wel! 🙂
500g meergranenbloem
22g verse gist
15g boter
10g zout
280ml water
1 eetlepel havervlokken
1 eetlepel zonnebloempitten
3 eetlepels lijnzaad
Voeg de ingrediënten samen en kneed ongeveer 20 minuten.
Dek het deeg af en laat 40 minuten rijzen in een oven van 35°C.
Kneed het deeg opnieuw gedurende een 3 tal minuten.
Bol op en leg het in een vorm (of gewoon op de ingevette bakplaat)
Laat terug afgedekt 40 minuten rijzen in een oven van 35°C.
Neem het brood uit de oven, laat afgedekt staan en verwarm nu de oven tot 200°C.
Bak het brood nu af gedurende 30 minuten.
Dit recept kan ook in de broodbakmachine…volg dan de instructies van je toestel.
Bij droge gist mag maar 11g gist gebruikt worden in dit recept