Nathalie Deleu
Minestrone van fruit
Het boek “La Cuisine d’Angélique” vond ik terug in de bibliotheek. Het boek ademt op elke bladzijde de typische sfeer van de Provence uit. Angélique vertelt in haar boek over het leven daar en geeft elk hoofdstuk een paar verrukkelijke recepten, waaronder deze minestrone. Dit dessert doet je zin krijgen in een lange, luie vakantie in het zuiden. De komende dagen zullen we echter niet naar het zuiden moeten verlangen gezien de weersvoorspellingen…zalig is dat!
![DSC_8539[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_db1f5f72797546b7a3f173db73390323~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_db1f5f72797546b7a3f173db73390323~mv2.jpg)
sap van 1 limoen
750ml water
80 g Tagatesse (of suiker, dan wel 120 g)
3 vanillestokjes
zeste van 1/2 limoen
Snij al het fruit in heel kleine blokjes en giet er het sap van de limoen over.
Breng het water aan de kook met de suiker en de doorgesneden vanillestokjes. Laat 5 minuten koken, neem van het vuur. Haal de vanillestokken eruit, schraap de vanille eruit en voeg dat weer bij het suikermengsel.
Doe er de fruitblokjes met het limoensap en de limoenzeste bij.
Laat 1 à 2 uur marineren in de koelkast.
Smakelijk!