top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

No bake chocosquares

Deze chocosquares zijn niet alleen doodeenvoudig om te maken: ze waren ook nóg lekkerder dan ik had verwacht!

Het lijken wel pralines, terwijl je ze gewoon maakt van 3 ingrediënten.

Chocolade, gecondenseerde melk en een hand gehakte koekjes, cornflakes, nootjes of een mengeling van deze 3...zoals je zelf wilt.

En weet je, hoe langer je ze in de koelkast kunt bewaren, hoe beter ze worden.

Laat dit nu net het moeilijkste zijn: eraf blijven ;-)

Dit móet je dus proberen!




300 gram chocolade (200 gram melk & 100 gram puur)

1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)

150 gram koekjes of cornflakes (type rice crispies, gepofte tarwe ed)

evt. witte chocolade of kokosrasp of nootjes



Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in een pannetje op een heel zacht vuurtje. Roer even goed door.

Ondertussen leg je wat vershoudfolie in een ovenschaal


Als de chocolade gesmolten is, voeg je het blikje gecondenseerde melk toe en roer je dit stevig door.

Haal de pan van het vuur en verkruimel de koekjes/cornflakes (of waar je zin in hebt) in de chocolade.

Schep goed om zodat alles zich met elkaar vermengd.


Schep dan het chocolademengsel in de ovenschaal. Druk mooi aan en strooi met witte chocolade, kokosrasp of gehakte nootjes (optioneel)


Smakelijk!


Zet de chocoladeblokjes voor minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd vervolgens de chocolade in blokjes en smullen maar!


Smakelijk!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page