top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Ontbijtpizza

Luilekker in het weekend. Zalig lang ontbijten, de dikke weekendkrant doornemen, nog een tasje koffie…zucht, zalig toch?!  Bij zo’n ochtend hoort, voor velen onder ons, ook een eitje. Er zijn tegenwoordig zoveel nieuwe producten op de markt, maar er is één product dat al eeuwenlang zijn waarde bewijst en dat is het ei. Denk eens in hoeveel recepten en gerechten een ei zit…juist, enorm veel…het is een geweldig ingrediënt! Deze pizza is heel makkelijk en een tof idee om mensen en misschien vooral kinderen mee te verrassen, want wie eet er nu pizza als ontbijt…gegarandeerd succes! Of misschien een tip om morgenvroeg mama te verrassen voor moederdag?!!


Recept is voor een grote pizza, ik maakte er een éénpersoonspizza van.

1 pizzadeeg (kant-en-klaar) of snij er kleinere rondjes uit 8 plakjes spek, in reepjes 4 eieren een beetje geraspte gruyèrekaas peper en zout fijngesneden peterselie

Rol het deeg uit. Verdeel het spek erover. Breek de eieren mooi op het deeg. Bestrooi met de kaas en kruid met peper en klein beetje zout. Zet 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Werk (eventueel) af met peterselie.

Smakelijk!

#spek #ontbijt #pizzadeeg #gruyere #eieren

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page