Nathalie Deleu
Oosterse lamsparmentier
Ik ben altijd al fan geweest van gehakt parmentier, een zalig winterse ovenschotel met gehakt, groentjes in witte saus en puree. Heerlijk gewoon! In het boekje van Delhaize vond ik een nieuwe versie. Ik maakte deze met zoete aardappel en courgette en zonder de witte saus, maar eigenlijk kan je het met bijna alle groentjes maken die je kan combineren met witte saus: courgette, bloemkool,… Maak vooral een schotel die groot genoeg is om er twee dagen van te eten. Als je er toch aan bezig bent kan je beter meteen wat meer maken en wees gerust, je zal niet kwaad zijn dat er over is!

500 g lamsgehakt 3 dikke zoete aardappelen 1 potje verse biokaas met kruiden (Delhaize) 1 eetlepel ras-el-hanout 1 courgette 2 sjalotten 3 eetlepels paneermeel 75 g geraspte parmezaan peper en zout 75 g boter (of kokosvet) 1 knoflookteentje 75 g volkorenbloem
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes of blokjes. Kook ze kort en giet ze af. Leg ze in een ovenschotel.
Hak de sjalotten fijn en pers het teentje knoflook. Bak ze met het lamsgehakt, kruid met een lepel ras-el-hanout en doe ze over de aardappelen.
Rasp de rauwe courgettes grof. Wring ze goed uit tussen je handen en kruid met zout en peper. Leg ze op het vlees en bestrijk met de kruidenkaas.
Meng de geraspte parmezaan, de boter, de bloem, het paneermeel en de tijm zodat je een crumble krijgt. Bedek hiermee het gerecht.
Gratineer 20 minuten in de warme oven en serveer.
Smakelijk!
#raselhanout #zoetepatat #kruidenkaas #lamsgehakt #courgette