Nathalie Deleu
Orientaalse rijst met tonijn
Een ietwat speciale smaak, maar ik at het graag!
180g rijst
500g tomaten
1 sjalotje
1 knoflookteentje
1 kruidentuiltje
1 eetlepel kerriepoeder
4 eetlepels olie
8 eetlepels wijnazijn
2 koffielepels mosterd
dragon (naar smaak)
320g tonijn natuur uit blik
Kook de rijst gaar, spoel hem af onder koud water en laat hem uitlekken. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in partjes. Laat het fijngesnipperde uitje lichtjes kleuren in een tefalpan. Voeg de tomaten, het geperste knoflookteentje, de kerriepoeder en het kruidentuiltje toe. Laat 20 minutjes sudderen.
Maak een vinaigrette van de olie, azijn, mosterd en dragon en flink wat peper. Doe in een grote kom de uitgelekte rijst, de losgeprakte uitgelekte tonijn, de tomaten en de vinaigrette.
Laat afkoelen in de koelkast