Nathalie Deleu
Orzo salade met zongedroogde tomaten/geroosterde paprika/olijven/fetakaas
Voor de dressing : een handvol basilicumblaadjes
3 tenen look
1/2 tas olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel citroenzeste
zwarte peper en wat zout (naar smaak)
Voor de salade : 6 tassen orzo (griekse pasta)
1 tas zongedroogde tomaatjes (gesnipperd)
1 tas geroosterde paprika (gesnipperd)
1/2 tas olijven (in stukjes)
300g feta in blokjes gesneden
1 handvol peterselie
Dressing : doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een mooie emulsie.
Salade : kook de orzo zoals op de verpakking geschreven staat. Als hij gaar is voeg je de dressing toe en meng goed. Laat afkoelen, zo neemt de pasta al de smaken van de dressing in zich op.
Voeg de rest van de groentjes en kaas toe en meng goed. Laat goed afkoelen in de koelkast.
De dag voordien klaarmaken is eigenlijk wel aangeraden!
Ik nam tassen ipv grammen omdat dit recept uit een Engelstalig magazine komt . En het is nog makkelijk ook op die manier 😉