top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Osso bucco

Veel ga ik hier niet over zeggen. Ik kan je enkel beloven, een heel erg lekker recept! Het doet “whoehoew” in uw mond en de weken nadien maak je het opnieuw en opnieuw en opnieuw… ….en meer ga ik er niet over zeggen!


Nodig per persoon: -Een kalfsschenkel -Een wortel, in blokjes -Een stengel selder, in blokjes -Een halve kleine ui, gesnipperd -1/4 brik tomaten in blokjes -Witte wijn -Kippebouillon -Bloem -Look -Peterselie -Schil van een citroen

Bestrooi de schenkels met peper en bloem ze in. Bak ze in wat olijfolie tot ze mooi bruin zijn, leg ze uit de pan. Laat de groenten 10 minuten stoven in dezelfde pan. Giet een scheut witte wijn in de pan en laat verdampen. Leg de schenkels terug in de pan en voeg de tomaten en zout toe. Overgiet met de bouillon tot alles onderstaat. Laat een uur stoven met deksel, haal het er af en laat nog stoven tot de saus mooi is ingedikt.

Maak een gremolate van de laatste drie ingrediënten (extra basilicum en/of rozemarijn is ook lekker), strooi het over de osso bucco en laat nog vijf minuten rusten.

Serveer met pasta of rijst.

#kalfsvlees #ui #wijn #wortel #selder #tomaten

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page