Nathalie Deleu
Ovenschotel met venkel, aardappel en munsterkaas
De zachte, anijsachtige smaak van verse venkel combineert heel goed met de munsterkaas. Heerlijk!
500g vastkokende aardappelen, in dunne plakken
3 middelgrote venkelknollen, in dunne plakken
250g munsterkaas, in plakken
200g uien, in plakken
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
platte peterselie, fijngesneden
150ml slagroom
2 eieren
150ml melk
boter
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de aardappelplakjes 1 minuut in ruim, gezouten water, giet af en laat in een vergiet uitdampen.
Maak lagen in de ovenschaal, begin met de helft van de aardappelen met daarop de helft van de venkel. Verdeel er de helft van de munster, helft van de uien en de helft van de knoflook over en bestrooi met wat zout en peper en de helft van de peterselie. Herhaal dit nogmaals.
Klop de slagroom en de eieren goed door elkaar en roer er dan de melk onder. Breng op smaak met peper. Giet dit mengsel gelijkmatig over de groenten, zodat de kaas en de knoflook op hun plek blijven.
Verdeel de boter in kleine stukjes over de schotel. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 60 minuten in de oven.
Neem 15 minuten voor het einde van de oventijd de alufolie van de schotel en laat een mooi goudbruin korstje krijgen.
Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.
*wil je toch vlees eten bij deze volwaardige vegetarische schotel, geef er dan bijv. geroosterde lamskoteletjes bij*