Nathalie Deleu
Ovenschotel met zoete aardappel, broccoli en ham
Dat de zomer nu wel begonnen is mag absoluut gezegd worden. Warm, warmer, warmst lijkt het wel. De weervrouw zei gisteren op tv : “dit moeten we nu even ondergaan beste kijkers”, ik vond dit wat raar klinken, zomer is toch leuk? De temperaturen zijn inderdaad wat hoog maar met aangepast eten en veel drinken (water natuurlijk) lukt het ons wel. Met dit weer eten we veel salades en staat de BBQ niet stil en af en toe iets warms moet ook, anders geraakt de darmhuishouding in de problemen. Dus weer of geen weer, hier stond een ovenschotel op het menu
![DSC_8534[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_f4b68d6dc88d4221bb9a7ca1cdf0f912~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_649,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_f4b68d6dc88d4221bb9a7ca1cdf0f912~mv2.jpg)
1 ui
1 rode paprika
1 broccoli
200 ml lightroom
3 teentjes knoflook
200 g hamreepjes
peper
geraspte kaas, zoveel je zelf nodig vindt
Warm de oven op 180°C
Kook de broccoli en de zoete aardappel beetgaar.
Doe in een pan wat olijfolie en bak de hamreepjes samen met de fijngesneden ui en knoflook. Voeg dan de rode, in blokjes gesneden, paprika toe en stoof wat mee.
Voeg de lightroom bij het ham-uimengsel zodat je een saus bekomt. Kruid af met peper en wat zout en laat wat staan zodat alle smaken goed in je saus trekken.
Voeg de broccoli en de zoete aardappel, die je in brokjes sneed toe en roer goed om in de saus.
Giet alles in een ovenschotel, bestrooi met wat geraspte kaas en zet nog zo’n 20 minuutjes in de warme oven.
Smakelijk!