• Nathalie Deleu

Paraguayoperziken-citroen smoothie

De Paraguayo komt oorspronkelijk uit China, waar hij Tao-tzu-ping (schotel perzik) werd genoemd. De Paraguayo of de ‘wilde bosperzik’ heeft het uiterlijk van een gewone perzik, maar is plat en heeft de vorm van een donut. Het vruchtvlees is stevig, zoet en sappig en meestal wit De pit is klein en de huid is meestal rood fluweelachtig maar soms ook oranje. De consumptie is meestal vers, maar wordt ook vaak gebruikt in salades, compote, confituur en sangria (typisch in Spanje). Bron: myeden.be

Nu had ik echt gedacht dat deze ‘donuttie’ ergens uit het zuiden van Amerika kwam, vooral door de naam van de vrucht. Ze zijn heel lekker! Ik maakte er een frisse smoothie van want ik wou echt die hippe beker die ik van Delhaize kreeg gebruiken!


DSC_8915[1]

1paraguayoperzik

1 nectarine

sap van 1/2 citroen

enkele takjes verse munt

1/2 dl halfvolle melk (of soja-, amandel- of andere melk)

1 eetlepel honing

enkele ijsblokjes

Spoel het fruit heel goed en laat de pel eraan (dit geeft mooie donkere spikkels in je smoothie en is nog goed voor de darmen, vezels niewaar)

Snij het in gelijke stukken

Doe in de blender, pers de citroen erbij, de takjes munt en de honing erbovenop. Enkele ijsblokjes erin en blenderen (of mixen met de staafmixer)

Smakelijk!

#citroen #paraguayoperzik #halfvollemelk #honing #nectarine

Recente blogposts

Alles weergeven