Nathalie Deleu
Pasta met kip, pesto en groenten
500g kipfiletstukjes
1 potje groene pesto (of zelfgemaakt)
olijfolie
wortel, selder, paprika, kikkererwten, rode ui en look
350g penne
250ml kippenbouillon
1 glas witte wijn
200ml room
zout en peper
kipkruiden
parmezanekaas en gemalen gruyere
Kook de pasta al dente.
Bak de, flink met kipkruiden ingewreven, kipfiletstukjes heel bruin en krokant in een pan.
Snij alle groenten fijn, behalve de kikkererwten.
Stoof de ui, look en alle groenten tot ze halfgaar zijn. Voeg een lepel bloem toe en stoof tot ‘droog’.
Voeg een glas witte wijn en de room en de pesto toe en kruid af met peper.
Laat pruttelen tot een mooi gebonden saus.
Breng pasta, kip en saus tot een geheel en giet in een ovenschotel.
Bestrooi met wat gemalen gruyere en parmezanekaas.
Gratineer in de oven. (op de foto moest de schotel nog onder de grill)