Nathalie Deleu
Pasta met regenboogwortel en kurkuma
Regenboogwortelen! Ik kende ze al een tijdje maar gaf er niet echt aandacht aan tot… Ze ineens daar lagen te loeren, in het groenteschap van Delhaize. Een hele bak mooie gekleurde wortels. En daarnaast zijn ze nog eens super lekker, vooral als je ze bereidt in de oven met honing eroverheen. Heerlijk in dit gerecht, maar ook gewoon als geroosterde wortelen bij een stukje vlees of vis. Of zo uit het vuistje (stiekem, net als ik of niet ) En…je kunt dit gerecht natuurlijk ook maken met de oranje soort, off course

1 bak (regenboog)wortels olijfolie, zout, honing
Pasta (ik nam giant pasta) 2 teentjes knoflook, geperst 2 soeplepels gele (of groene) currypasta ½ koffielepel kurkuma 400 ml blik kokosmelk 1/2 ui, gesneden 1 soeplepel sesamolie 1 snuif zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Rasp de wortels schoon met een dunschiller. Snij ze eventueel in stukjes (of frietjes zoals ik) Leg ze op de ovenplaat en besprenkel met olijfolie en wat zout. Rooster ze in ongeveer 35 minuten gaar in de oven. Haal de wortels er na 15 minuten uit en druppel er twee eetlepels honing overheen. Zet ze daarna weer terug in de oven.
Kook de pasta in gezouten water. Bak de knoflook en ui in de sesamolie. Voeg de currypasta, kurkuma, zout en kokosmelk en laat dit 6-8 min sudderen. Verwijder van het vuur, roer er de geroosterde wortelen door. Giet de noedels af en roer ze onder de wortel-kurkumasaus.
Goed bijkruiden met zwarte peper en wat Maldonzout

Smakelijk!