top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Pasta met spekjes en feta

Je moeder leerde het, je oma deed het en onze culinaire held Jeroen Meus zegt het ongeveer in elke (pasta)aflevering van zijn kookprogramma : “als je pasta kookt, moet je het pastawater goed zouten”.  Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk?

Het doet wonderen voor de smaak van je gerecht. Want vraag je je af waarom je pastagerechten thuis nooit zo lekker zijn als in Italiaanse restaurants? Dikke kans dat je niet genoeg zout toevoegt aan je pastawater. Je brengt de pasta zelf dus op smaak. Dat kan alleen tijdens het koken, want achteraf zout over je spaghetti strooien, heeft niet hetzelfde effect. Je wil dat het zout doordringt tot diep in de pasta. En dat lukt alleen met voldoende gezouten pastawater. Probeer het eens en je zult versteld staan van het verschil in smaak. Om uit te proberen een simpel pastarecept voor jullie:


Pasta volgens je eigen smaak (tagliatelle, macaroni, farfalle…) 2 el olijfolie 100 g spekblokjes 100 g feta 1/2 zoete paprika 1 sjalot 2 teentjes look 150 g kerstomaatjes 1/2 tl tijm peper van de molen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. (mét een goeie snuif zout!) 🙂 Bak de spekblokjes in de olijfolie. Snij ondertussen de paprika, sjalot en look fijn. Schep de spekblokjes uit de pan en zet opzij. Doe nu de paprika, sjalot en look in de pan en bak glazig in dezelfde olijfolie. Snij de kerstomaatjes in twee en doe bij de rest en laat ze wat meebakken. Verkruimel er de feta over, doe er de tijm erbij en kruid met peper. Laat nog een tweetal minuutjes mee pruttelen. Giet de pasta af en roer de saus onder de pasta.

Smakelijk!

(Naar een recept van http://photo-copy-ann.blogspot.com/)

#feta #spek #peper #olijfolie #sjalot #kerstomaatjes #look #tijm #chili #paprika #pasta

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page