Nathalie Deleu
Pasta met venkel en kastanjechampignons
n de koelkast ligt nog een venkelknol, wat kastanjechampignons en een restje pasta dat dringend verwerkt moeten worden. Er ligt wel nog meer in die koelkast, maar dat is voor later. De som is dan gauw gemaakt, dit zal mijn lunch worden!
een dikke venkelknol
een ui
een flinke hand kastanjechampignons
een lepel dragon
olijfolie
zout en zwarte peper
wat geraspte kaas
Snij de venkel in repen. Snij de ui in kleine stukjes. De champignons borstel je wat en snij die dan ook in schijfjes.
Kook pasta volgens de verpakking (of gebruik een restje gekookte, zoals ik)
Stoof in wat olijfolie de ui, de gesneden venkel en de champignons tot ze beetgaar zijn.
Kruid af met dragon, wat zout en flink wat zwarte peper.
Voeg, als dit mengsel bijna klaar is de pasta toe en laat even meebakken.
Spatel in een diep bord, begiet met nog wat lekkere olijfolie.
Strooi er wat geraspte kaas over
Smakelijk!