Nathalie Deleu
Pasta pesto
Het verschil tussen zelfgemaakte pesto en een potje uit de winkel is enorm groot. En pesto maken is helemaal niet moeilijk, dus heb je voor een kleine moeite al iets heerlijks in huis. Met wat al dente pasta eet ik dit het liefst….zalig!
125g pijnboompitten
1 flinke bos basilicum
30g parmezaanse kaas
35 ml olijfolie
1 koffielepel grof zeezout
1 teentje knoflook
Doe eerst de pijnboompitjes in een vijzel of keukenmachine en maal ze fijn.
Vervolgens kaas, zout en knoflook toevoegen en ook fijnmalen.
Dan olie bijvoegen.
Op het laatst fijngesneden basilicumblaadjes erbij doen.
Doe het in een schone pot en dek af met nog een beetje olie.
Kook wat pasta al dente en meng er een paar lepels pesto onder. Of gebruik de pesto in saus, dressings of op brood met beleg
Smakelijk!