Nathalie Deleu
Paté van salie en walnoot
De “Dagen Zonder Vlees” gaan dit jaar door van 18 februari tot 4 april.
Een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het is geen aansporen tot volledig vegetarisme, maar een aanzet tot 40 dagen minder vlees en vis eten, met zo veel mogelijk mensen. Samen besparen we zoveel mogelijk op onze ecologische voetafdruk en verleggen we onze culinaire horizonten. En net dat laatste maakt dat ik me inschreef, ik ga de uitdaging aan om die 40 dagen te volbrengen! Met af en toe een verslag hier én natuurlijk de recepten van de dingen die ik eet. Iemand zin om de uitdaging met mij aan te gaan? Laat maar horen…
Om al een beetje in de ‘vega-mood’ te komen probeerde ik deze paté. De smaak is heel lekker. Als je je ogen sluit en denkt aan paté dan mja, dan lijkt het er inderdaad wat op! Ik vind het eerder een heel lekkere, vegetarische spread, waar je toastjes en broodjes en dergelijke mee kan besmeren.
.

200 g zongedroogde tomaten, uitgelekt
200 g walnoten, 6 -8 uur (of een nacht) geweekt in koud water
10 salieblaadjes, gesneden
Maldonzout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Alle ingrediënten met 2 eetlepels water in een blender doen en mixen tot een glad resultaat.
Extra water toevoegen als het nodig is om een dikke pasta te bekomen.
Schep in een glazen pot en zet in de koelkast.
Deze paté is tot een week houdbaar.
Smakelijk!