Nathalie Deleu
Pilav van prei, eekhoorntjesbrood en limoen
150g prei, gesneden in stukjes
bakje eekhoorntjesbrood, fijngesneden
1 teentje look, geperst
dun afgeraspte schil en sap van 1 kleine limoen
1 eetlepel gedroogde gemengde kruiden ( beetje tijm, beetje dille, beetje komijn)
750ml groentenbouillon
250g rijst
wat fijngesneden peterselie
Boter in een pan, bak hierin de prei en de champignons en de look op een matig hoog vuur.
Strooi de droge rijst in de pan en schep de korrels om. Voeg bouillon en kruiden toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur laag. Laat de rijst 15minuten pruttelen of tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
Roer de limoenschil, het sap en de peterselie door de rijst. Kruid af met peper en zout.
Eventueel kun je nog geroosterde zaden toevoegen voor een meer “crunchy” effect. Neem dan bijvoorbeeld pijnboompitten, zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad,…)
Heel erg lekker met een stukje geroosterde vis of vlees of gewoon zo als vegetarisch gerecht.
Smakelijk!