Nathalie Deleu
Pilav van quinoa en pure chocolade
Quinoa is zo veelzijdig! Lekker in veel gerechten, en dus ook in desserts. Voor de chocoladefans onder ons is dit een bom van smaak en…het is nog eens gezond en verantwoord ook!
Wat wil een mens nog meer? Het recept natuurlijk…
600ml melk
3eetlepels agavesiroop (of 25g suiker)
50g boter
125g quinoa
50g hazelnootjes, gehakt
50g rozijntjes, sultanas
125g pure chocolade (90%cacao)
De melk en de agavesiroop (of suiker) goed warmen.
Boter smelten in een kom, quinoa erbij, goed omscheppen en even laten bakken (niet bruinen!)
Melk toevoegen en 25 minuten laten pruttelen tot alle melk is opgenomen. Heel regelmatig omroeren want dit bakt gemakkelijk aan.
Wannneer je een mooie dikke pap krijgt en alle melk ogeslorpt is, roer je de stukjes pure chocolade hier goed onder. Daarna voeg je de gehakte nootjes en de rozijntjes toe.
Eventueel kun je er een klein scheutje rum aan toevoegen, maar het hoeft niet.
Afwerken met gehakte nootjes, of geraspte chocolade.
Smakelijk!