top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Pomme Santé

Wie kent ze niet? De appelbollen die je kunt vinden op elke kermis. De pomme d’amour, helemaal ondergedompeld in een laag aardbeiglazuur, blinkend als een spiegel, superlekker en zoet… en owee, heel slecht voor onze tandjes. Voor de foodbloggerschallenge van Delhaize maakte ik een gezonde variant, nog steeds heel erg zoet en lekker en veel beter passend bij gezonde eetgewoontes. Je plaatst ze in de koelkast nadat je ze klaargemaakt hebt en dan kan je er af en toe een stukje van snijden…een echt ‘koelkast-zonde-hapje’ (*info: hapjes die je eet uit de koelkast en die niet tellen als calorieën omdat niemand het ziet, haha). Je kunt ze natuurlijk ook helemaal ineens opeten, als tussendoortje of zelfs als ontbijt.


13012670_10154116030344441_7643825009361772522_n

appels, 2 stuks (lukt met elke appelsoort) 10-15 zachte dadels, ontpit 1 – 3 theelepels (soja)melk toppings naar keuze; kokosrasp, gesmolten chocolade, muesli/cruesli, cacao nibs, amandel schaafsel enz… 2 stevige saté stokjes

Ontpit eerst de dadels en doe ze in de keukenmachine. Mix tot je een zoveel mogelijk gladde dadel pasta krijgt. Voeg daarom tussen het mixen door wat (soja)melk toe om een mooie pasta te krijgen. Je kunt er ook nog een beetje vanille extract doormixen voor de smaak. De appels wassen en afdrogen. Stokjes door de appels steken. Besmeer met een dikke laag dadelpasta en rol door de topping die je zelf kiest. Zet de appels ene 30 tal minuten in de koelkast zodat alles mooi opstijft.

En dan…aanvallen!!!

Smakelijk!

#appel #dadels #sojamelk #toppings

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page