top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Pompoentje

Uren kan ik, met een tas koffie en mijn laptop op schoot, rondneuzen op Pinterest naar recepten die ik wel eens wil uittesten. Zo kwam ik bij dit recept voor een wat ongewoon pompoenbrood. Lekker gezond en het huis rook heerlijk!


pompoenboekweitbrood

150 gram volkorenmeel 200 gram gekookte pompoen handje rozijntjes handje pompoenpitten 3 eieren bakpoeder 2 eetlepels chiazaad 3 eetlepels ahornsiroop (of honing) 1 eetlepel pumpkin pie spice* scheut (amandel)melk

*Pumpkin pie spice maken doe je zo : alle onderstaande ingrediënten in een potje, schudden, klaar… 3 eetlepels kaneel 2 theelepels gember 2 theelepels nootmuskaat 1,5 theelepel piment 1,5 theelepel kruidnagel

Oven voorverwarmen op 180°

Gekookte pompoen samen met melk, ahornsiroop en eieren in de blender Doe in een aparte kom de droge ingrediënten samen Meng daar nu de pompoenpap onder Doe in een ingevette bakvorm Zet ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven

Smakelijk! *lekker als tussendoortje of als ontbijt

#piment #volkorenmeel #chiazaad #kaneel #gember #ahornsiroop #kruidnagel #nootmuskaat #rozijnen #pompoen #amandelmelk

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page