• Nathalie Deleu

Pompoenwafeltjes

Ok, mijn liefde voor pompoen is er wel, maar niet heel erg groot. Een klassieke pompoensoep kan ik wel smaken. En gegrild in een tray bake ook, maar tot vandaag stopte het hier ook wel bij. Alleen, de toepassingen van deze groente hoeft echt niet te stoppen bij pompoensoep.


Ik koos voor jullie (en voor mezelf uiteraard) voor een ultiem comfort-receptje : wafeltjes van pompoen,...can it get any better? :-)

Je eet ze zowel zoet met een royale scheut ahornsiroop, confituur, choco en evenzo als hartig gerecht met bijvoorbeeld een salade erbij.


Al denk ik stiekem dat jij ze gewoon zo uit het vuistje zult eten, zoals ik, want ze zijn to die for lekker! Ik ben fan!


Nog een tip:

  • Als je het beslag een dag van tevoren maakt hoef je ’s morgens alleen het wafelijzer maar te verwarmen en de wafels te bakken, erg lekker en ze vullen goed.





250 gram pompoen 125 gram havermout 4 eieren 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel koekkruiden of kaneel 1 theelepel vanillesuiker ( optioneel ) snufje zout


Kook voor de pompoenpuree 250 gram in stukken gesneden pompoen in een beetje water gaar en laat afkoelen.


Doe de ingrediënten in een kom en maak er met de staafmixer een egale emulsie van. Als je een blender hebt kun je ook alles in de blender mengen tot een egaal geheel.


Laat het mengsel het liefst een uurtje koel staan zodat het beslag iets op kan stijven.

Verhit het wafelijzer en bak er de wafels mee.


Serveer de pompoen havermout wafels met ahornsiroop en wat gehakte noten. Of met suiker, choco, confituur...wat je maar lekker vindt!


Smakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven