Nathalie Deleu
Preitaart met rauwe ham
Deze taart is echt doodeenvoudig en heel lekker. Je hoeft niets te stoven ,enkel mengen en roeren. Een vlug-klaar-recept, dat ook nog eens zeer licht is doordat er geen korst(deeg) aan te pas komt. Deze taart zul je meer dan één keer maken, wedden?
![DSC_9349[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_ae998d4206094716af543e62c5b47c2f~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_ae998d4206094716af543e62c5b47c2f~mv2.jpg)
600 g gesneden prei
4 eieren
1/2 l melk
100 g gemalen kaas
200 g boekweitmeel
2 eetlepels olijfolie
150 g rauwe ham
zwarte peper
Warm de oven voor op 200°
Snij het preiwit heel fijn.
Klop de eieren los met de melk. Voeg de gemalen kaas, de bloem en de rest van de olie toe. Voeg hierbij de gesneden prei.
Snij ook de rauwe ham in stukjes en roer ook onder het prei-kaasmengsel. Goed kruiden met peper.
Wrijf een vuurvaste schotel (of taartvorm) in met olie of beleg met bakpapier.
Giet het mengsel erin en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven.
Smakelijk!
#rauweham #olijfolie #melk #boekweitmeel #eieren #kaas #prei