• Nathalie Deleu

Preitaart uit de Borinage

  1. 1 pakje kruimeldeeg van ong 230 gr (voldoende voor een taartvorm van 24 cm doorsnede en ong 4 cm hoog)

  2. 2 ajuinen, in fijne ringen gesneden

  3. 3 preiwitten, in ringen gesneden

  4. 2 eieren

  5. 20 cl room

  6. 150 gr verse kaas

  7. peper en zout

  8. nootmuskaat

  9. beetje spekblokjes natuur

Verwarm de oven op 200° C.

Bekleed een taartvorm met de kruimeldeeg.

Blancheer de ui- en preiringen 10 min in kokend water. Giet het kookvocht af en laat de groenten goed uitlekken.

Klop de eieren + room + verse kaas + spekblokjes los. Kruid met peper en nootmuskaat.

Doe de uien-preimengeling op het kruimeldeeg en overgiet met het eiermengsel.

Bak de taart 30 à 40 min in de oven.

#kruimeldeeg #ui #nootmuskaat #kaas #room #prei

Recente blogposts

Alles weergeven