Nathalie Deleu
Provençaalse groentetaart met gerookte kip
Je komt laat thuis van een drukke werkdag, moet de kinderen op tijd naar de sportclub brengen of bent simpelweg niet meer in de winkel geraakt…Herkenbaar? Dan ben jij, net als ik, soms heel blij dat je diepvriezer vol zit met voorgesneden groenten, vis of vlees. Kortom, met producten die snel klaar zijn. Diepvriesproducten zijn even vers als hun verse soort, alleen helpen ze je om sneller eten op tafel te zetten. Een groentemix of vismengeling voor in de wok, soepgroenten in alle kleuren, brood om af te bakken. Massa’s tijd winnen en toch lekker en gezond koken. Ik ben al jaren fan van diepvries!

2 gerookte kipfilets 1 zak diepvries Provençaalse groenten (broccoli, courgette, paprika, ui,…) 1 potje Boursin kruidenkaas 200 ml lightroom 5 eieren 200 g geraspte Gruyère cayennepeper paprikapoeder olijfolie zwarte peper en zout
Verwarm de oven op 180° Roerbak de groenten kort in een beetje olijfolie Snij de gerookte kipfilet in stukjes Roer de eieren los met de kruidenkaas, room, Gruyère en de kruiden Verdeel de kip onder de groenten en schep in een met bakpapier beklede vorm Schenk het eimengsel over de groenten Bestrooi eventueel nog met wat kaas (kan zeker ook zonder) Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Smakelijk! * kan ook met verse groenten en gewone kipfilet * de dag erop is de quiche nog lekkerder
#cayennepeper #gerooktekip #Provençaalsegroenten #gruyèrekaas #paprika #eieren #room