top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Pruimen met granolacrumble

Er is terug veel nieuws (politiek vooral dezer dagen) , tv programma’s worden hervat of nieuwe doen hun intrede, de etalages in de winkels kleuren iets donkerder, de avonden zijn wat langer, er mag alweer eens een kaarsje meer branden om het gezellig in huis te maken, m.a.w. de komkommertijd loopt op zijn einde. Dus vond ik het tijd om de pruimentijd aan te kondigen met dit recept!


Het Pruimenmengsel: 6 pruimen, ontpit en in grove stukken 2 eetlepels suiker (of Sugarly, is zoetstof) 1 theelepel kaneel (kun je ook weglaten)

De kruimel: 75 gr bloem 70 gr granola, met nootjes en zaden (zelfgemaakte is best!) 75 gr boter 30 gr amandelmeel 1 eetlepel suiker snufje zout

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Meng alle ingrediënten van het pruimenmengsel in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat het mengsel 10 minuutjes met de deksel erop zachtjes koken.

  3. Haal de deksel van de pan en laat het twee minuten inkoken op hoog vuur.

  4. Meng ondertussen je ingrediënten van je kruimel in een andere kom. Dit doe je door in het deeg te knijpen met je vingers. (Je kunt natuurlijk ook een vork gebruiken)

  5. Giet je pruimenmengsel in een ovenschaal en verdeel de kruimel erover. Zet het geheel in de oven en bak het 20 a 25 minuten tot de kruimel een goudbruine kleur heeft.

Zondigen?  Doe er een bolletje roomijs bij en een toef slagroom (als dessert na een etentje of gewoon in de zetel bij Netflix’en enzo) Braaf zijn? Heel erg lekker bij Griekse yoghurt (als ontbijt of tussendoortje of zelfs lunch)

Smakelijk!

#pruimen #a #boter #zout #amandelmeel #suiker #bloem #granol

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page