top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Quiche met spinazie en zalm met korst van kikkererwtenmeel

Kikkererwtenmeel is enorm veelzijdig. Je kunt er sauzen mee binden en het gebruiken als eivervanger in pannenkoeken en cakes. In combinatie met andere soorten glutenvrij meel is het geschikt om tarwemeel te vervangen in glutenvrije recepten. Verder wordt het veel gebruikt in Indiase zoete en hartige baksels. Kikkererwtenmeel is niet zo duur. Ik kocht de mijne bij Sweet Nuts hier in Kortrijk. Iets nieuws uitproberen is altijd leuk…en nog lekker ook!


19875533_10155484844304441_2763723247208258948_n

Voor de bodem van kikkererwtenmeel:

  1. 50 gram kokosvet

  2. 2 eieren

  3. 200 gram kikkererwtenmeel

  4. wat zout

  5. 50 gram geraspte oude kaas

  6. wat olijfolie

  7. (springvorm van 22 cm)

  8. (bakpapier)

Voor de vulling:

  1. 3 knoflooktenen

  2. 400 gram spinazie

  3. 150 gram halfgedroogde tomaten

  4. 150 gram room (of haverroom)

  5. 2 eieren

  6. 200 g gerookte zalm

  7. 100 gram geraspte oude kaas

  8. wat (Maldon)zout

  9. peper

  10. wat olijfolie

Voor 4 personen: Maak de bodem van kikkererwtenmeel: Smelt 50 g kokosvet en meng dit met 2 los geklopte eieren. Maak een soepel deeg van 200 g kikkererwtenmeel met het eiermengsel en 100 ml water. Voeg wat zout met jodium toe en meng 50 gram geraspte oude kaas door het deeg. Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier. Schep het deeg in de springvorm en zet het 20-30 minuten in de koelkast. Fruit 3 fijngesneden knoflooktenen in een hapjespan en voeg 400 g  spinazie in delen toe. Wok de spinazie maar laat het blad niet al te klein worden. Laat de spinazie goed uitlekken. Strooi er wat Maldonzout over. Laat ook de halfgedroogde tomaten uitlekken. Meng 150 g room met 2 los geklopte eieren, 100 g geraspte oude kaas en wat peper. Haal het deeg uit de koelkast. Druk het goed aan. Verdeel de spinazie over de bodem. Schep hierover de zalm e, beleg met de tomaten en giet het eiermengsel erover. Bestrooi (eventueel) nog met wat geraspte kaas. Zet de taart 25 minuten in de oven op 200 graden. Wat je overhebt, kun je bijvoorbeeld als lunch koud eten.

Smakelijk!

(Bron: de voedselzandloper)

#olijfolie #gerasptekaas #zalm #kokosvet #eieren #spinazie #kikkererwtenmeel

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page