Nathalie Deleu
Quiche zonder deegbodem
Quiche is makkelijk, iedereen lust het, je kunt er zelfs je restjes in kwijt en kan zowel warm als koud gegeten worden. Al kan het door de deegkorst wel eens ‘zwaar’ op de maag liggen. Om dit te voorkomen maakte ik een quiche zonder deegbodem. Laag in koolhydraten, dus ook zeer geschikt voor de mensen die ‘low carb’ volgen.
5 eieren
600g broccoli
150g spek in blokjes
1 gesnipperd uitje
250 ml room
150g Boursinkaas
100g geraspte kaas
olijfolie, zout, peper en nootmuskaat
Verwarm de oven op 200°C
Bak het uitje met de spekjes in een pan en hou ze warm
Kook de broccoli beetgaar en doe in een kom
Klop de eieren met de room, de boursin en de kruiden.
Voeg de broccoli en spekjes toe aan het kaasmengsel. Goed roeren
Giet het mengsel in een ingevette taartvorm en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: je kunt deze quiche ook invriezen voor als er voor koken eens geen tijd is.
Smakelijk!