Nathalie Deleu
Quinoa, broccoli en Cheddarschotel
Steeds meer Belgen laten zich verleiden door quinoa, een traditioneel product uit Bolivië. Quinoa heeft immers een uitzonderlijk hoge voedingswaarde en past dus prima in de gezondheidstrend om minder vlees te gaan eten…wat dus ook één van mijn goede voornemens voor 2014 is!
3 tassen groentebouillon
1 1/2 tas quinoa (gewassen)
Broccoli
150g Cheddar kaas, gemalen
50g Parmezaanse kaas, gemalen
1 teentje look
Zout en peper
Oven voorverwarmen tot 180°C.
Breng de groentebouillon aan de kook en gaar de quinoa erin. Voeg zout toe.
Stoom de broccoli beetgaar. Fruit in wat boter het lookteentje en maak een roux met wat groentebouillon. Voeg de Cheddar kaas toe zodat je een hele dikke kaassaus bekomt. Goed kruiden met peper! Voeg de broccoli toe aan de saus
Doe de gare quinoa in een ovenschotel, bestrooi met wat parmezaanse kaas.
Leg bovenop de broccoli met kaassaus.
Bestrooi met de parmezaan en wat vlokjes boter en gratineer in de oven.
Lekker met een stukje vis/vlees of gewoon zo als vegetarisch gerecht.
Smakelijk!