top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Quinoa kaaskoekjes

Ze zijn er bijna!

Als je je nu afvraagt ‘wie’, dan moet je wel ergens met je gedachten heel ver weg zitten. De feestdagen natuurlijk! Een periode van eten en drinken, cadeautjes en wensen. Héérlijke tijden voor mij als foodie. De warenhuizen puilen uit van allerlei delicatessen waar je anders heel erg naar moet zoeken. Overal kraampjes met warme drankjes, wafels, en ga zo maar door…de geur alleen al kan me blij maken. Kerstavond mag ik mijn voeten onder een andere tafel steken dan de mijne. Maar met oudejaar en nieuwjaar sta ik zelf in mijn keuken. Ik hou er wel van om mensen uit te nodigen en voor hen te koken. Maar ik moet ook wel toegeven dat er, zelfs voor een kookgek als ik, behoorlijk wat werk kruipt in voorbereiding en organisatie van zo’n etentje. Daarom probeer ik vooraf hier en daar wat uit, zodat ik de avond zelf een wat meer ontspannen chef kan zijn. Het is jezelf helemaal in een stresscrisis doen belanden als je op zo’n avond dingen voor het eerst gaat uitproberen, niet doen dus!

Deze kaaskoekjes zijn heel simpel, heel lekker en nog gezond ook! Alleen wil ik nog de tip meegeven dat je best heel veel ‘deeg’ maakt, want ze zijn ook heel verslavend, haha


100g gekookte quinoa

50g geraspte kaas

2 eetlepels lijnzaad

4 eetlepels water

peper

Verwarm de oven voor op 180°C

Meng het lijnzaad met de lepels water en laat een dikke 5 minuten staan (het lijnzaad zwelt lichtjes op). Het overgebleven water laat je uitlekken.

Voeg de gekookte quinoa en de geraspte kaas erbij en meng goed. Kruid met wat zwarte peper.

Leg op een bakplaat wat bakpapier en leg er met een lepel hoopjes van het deeg op. Druk wat plat en geef ze wat vorm (rond, lang,…)

Bak ze in de voorverwarmde oven zo’n 25-30 minuten (best eens controleren, hangt af van de oven)

Laat ze volledig afkoelen en dan…smullen maar!

Smakelijk!

#kaas #lijnzaad #quinoa

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page