Nathalie Deleu
Quinoaslaatje met geroosterde groenten
Er gaat niets boven de geur van groenten die in de oven worden geroosterd. Behalve het opeten ervan, wellicht. Vroeger moest ik af en toe aangespoord worden om groenten te eten, al bedacht mijn moeder vaak schitterende manieren om de groenten in een maaltijd te verstoppen. Tegenwoordig heb ik deze aanmoediging niet meer nodig, vooral door lekkere recepten als dit hier…

3 wortels
3 pastinaken
1 rode ui
2 teentjes knoflook
olijfolie, zout en peper
2 eetlepels citroensap
2 koffielepels komijnzaad
2 koffielepels komijnpoeder
200 g gekookte quinoa
beetje peterselie
Snij de wortels, pastinaak en rode ui in grove stukken en schik ze in een ovenschotel
Wrijf de groenten in met olijfolie, peper en zout en rooster ze in de oven tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn
Kook ondertussen de quinoa zoals op de verpakking beschreven staat en laat afkoelen
Maak een vinaigrette op basis van olijfolie, citroensap (of sinaasappelsap), look, komijn, zout en peterselie
Meng alles goed dooreen en serveer.
Smakelijk!