Nathalie Deleu
Rabarber in de oven met mascarpone en gember
Bijgewerkt op: 24 sep. 2022
Een heel speciaal dessertje, niet echt mijn favoriet wegens niet zo’n grote fan van gember in desserts , maar toch een leuk en eenvoudig recept om hier achter te laten.
Misschien vinden jullie dit wel superlekker, laat het me weten 🙂

500 g rabarber, in stukken
1 eetlepel olijfolie
4 eetlepels rietsuiker
125 g mascarpone
125 g Griekse yoghurt
1 eetlepel gember, heel fijn geraspt
2 eetlepels rietsuiker, extra
Meng de rabarberstukken met de olijfolie en de eetlepel rietsuiker.
Leg de rabarber op een bakplaat (met bakpapier). Gril de rabarber tot hij gaar is gedurende een paar minuten.
Laat afkoelen.
Meng de mascarpone met de yoghurt, gember en suiker.
Serveer de rabarber met een schep mascarponeroom
Smakelijk!
*Bron: Heerlijk Puur (handboek biologisch koken)