Nathalie Deleu
Rabarberpickles
Bijgewerkt op: 24 sep. 2022
Pickles kennen we allemaal wel.
Het ingelegd mengsel van groenten, met name zilveruitjes, augurken en bloemkool. En als zuur azijn en mosterd.
Nu vond ik in het boek Heerlijk Puur een recept voor pickles met rabarber.
Origineel en lekker bij gerookte vis, bij gevogelte of bij rauwe ham i.p.v. de traditionele meloen.

75 ml frambozenazijn
75g rietsuiker
1 koffielepel korianderzaadjes
1 koffielepel gember, grof geraspt
250 g rabarber, in stukjes
4 eetlepels rozijnen, naar keuze donkere of witte
Breng de frambozenazijn, de suiker, de koriander en de gember aan de kook.
Voeg rabarber en rozijnen toe. Laat kort koken.
Giet in een pot, laat afkoelen en bewaar afgesloten in de koelkast.
Smakelijk!