• Nathalie Deleu

Rabarberpickles

Bijgewerkt op: 24 sep.

Pickles kennen we allemaal wel.

Het ingelegd mengsel van groenten, met name zilveruitjes, augurken en bloemkool. En als zuur azijn en mosterd.

Nu vond ik in het boek Heerlijk Puur een recept voor pickles met rabarber.

Origineel en lekker bij gerookte vis, bij gevogelte of bij rauwe ham i.p.v. de traditionele meloen.





75 ml frambozenazijn

75g rietsuiker

1 koffielepel korianderzaadjes

1 koffielepel gember, grof geraspt

250 g rabarber, in stukjes

4 eetlepels rozijnen, naar keuze donkere of witte

Breng de frambozenazijn, de suiker, de koriander en de gember aan de kook.


Voeg rabarber en rozijnen toe. Laat kort koken.


Giet in een pot, laat afkoelen en bewaar afgesloten in de koelkast.


Smakelijk!

#gember #rabarber #rietsuiker #rozijn

Recente blogposts

Alles weergeven