top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Rabarbertaartje van Karolien

Al van bij het begin van haar foodblog ben ik een fan van Karola’s Kitchen. Karolien maakt met de meest eenvoudige, pure ingrediënten de lekkerste dingen en daar hou ik van. Af en toe maak ik iets uit haar receptenbestand klaar en het is steevast een succes. EN…Ik mocht al eens samen met haar op kookdemo en dat was een superbelevenis! Het recept voor dit rabarbertaartje vond ik op haar blog. Heel snel klaar, supergezond, maar ook nog eens yummie! Ik post hier mijn -niet-zo-mooi-geslaagde-foto-als-de-hare op mijn blog, samen met het recept. Maar ga ook maar eens kijken bij Karolien, je zult zeker en vast fan worden!


1 grote stengel rabarber, in dunne plakjes 6 frambozen, gehalveerd 2 eieren 50 g magere platte kaas 3 tl zoetstof 1 vanille stokje een handvol geschaafde amandelen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Rooster de amandelen enkele minuten in een droog pannetje tot ze net beginnen verkleuren. (Ze moeten nog de oven in, dus laat ze niet zo ver komen als wanneer je ze meteen zou gebruiken.)

  3. Schep de rabarberplakjes om met 2 tl stevia en verdeel ze over twee ovenschaaltjes. Schik er de frambozen tussen.

  4. Klop de eieren los met de platte kaas en 1 tl stevia. Snijd de vanillepeul in de lengte in twee en schraap de zaadjes er zorgvuldig uit met de botte kant van je mes. Meng ze onder het eiermengsel tot alle zaadjes goed verdeeld zijn.

  5. Schenk de eieren over de rabarber en frambozen en strooi er de amandelschilfers overheen. Plaats 20 minuten in de oven.

*ik had geen frambozen en amandelen, dus deed ik het zonder zoals je ziet op de foto, smaakte ook goed, volgende keer haal ik alles in huis 😉

Smakelijk!!

#amandel #zoetstof #plattekaas #frambozen #vanille #rabarber #eieren

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page