Nathalie Deleu
Racket Monique
Wie herinnert zich nog het Racket ijsje, drie kleuren, heel goedkoop en je kon er heel veel na mekaar eten (ik toch..). Ik denk dat het nog steeds te verkrijgen is, maar een beetje in de vergeethoek geraakt is door alle soorten die er tegenwoordig bestaan. Dit recept is er een van toen de dieren nog spraken, van heel lang geleden dus. Mijn moeder maakte het toen ik klein was, zalig! Ik dacht er eerst aan het recept iets moderner te maken door er een of ander superfood aan toe te voegen. Maar ik bedacht me. Ook al zullen er wel heel veel moeders zijn die dit al klaarmaakten voor hun kind, toch geef ik dit ijsje mijn moeders naam. Voila, Racket Monique is geboren (en ondertussen al opgegeten) 🙂
![DSC_8184[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_58b2834e078b4f6b8288edcd356a9421~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_693,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_58b2834e078b4f6b8288edcd356a9421~mv2.jpg)
1 dikke perzik (of nectarine)
250 g aardbeien
ijsvormpjes
Doe het vruchtvlees van de kiwi’s, de perzik en de aardbeien in 3 aparte bekers. Voeg in elke beker 50 ml water toe (eventueel wat zoetstof of suiker) en mix glad met een staafmixer. Giet daarna eerst de kiwipulp in een ijsvormpje, dan perzik en tenslotte de aardbeien (of een andere volgorde natuurlijk!). Zet enkele uren in de diepvriezer tot het helemaal bevroren is.
Smakelijk!