Nathalie Deleu
Rijstdessert met chocolade en kokos
100 g dessertrijst
1 blik kokosmelk
1/2 vanillestokje
tagatose (vervangsuiker), naar smaak
75 g zwarte chocolade
beetje melk
2 eetlepels kokosschaafsel
Breng de kokosmelk aan de kook, samen met het uitgeschraapte vanillestokje en een beetje tagatose (het stokje mag je er ook bijdoen!)
Spoel de rijst onder koud water en voeg bij de melk als die kookt.
Laat pruttelen tot de rijst alle vocht heeft opgenomen en het een smeuïg geheel is. Af en toe roeren is noodzakelijk om aanbranden te voorkomen. Haal het vanillestokje eruit.
Als dit klaar is, zet je het even aan de kant.
Laat de chocolade smelten in wat melk.Roer glad tot je een sausje bekomt.
Schep wat rijst in een potje. Giet er chocoladesaus over, roer even voor een marmereffect en werk af met kokosschilfers of geroosterde amandelschilfers.
Smakelijk!