Nathalie Deleu
Risotto alle carote
1.5l groentenbouillon
4 jonge worteltjes, fijngesneden
175ml droge witte wijn
50g boter
1 kleine ui, fijngehakt
350g risottorijst
50g Emmental, geschaafd
2 eetlepels koffieroom
zout en peper
Breng de bouillon aan de kook.
Doe de worteltjes en de wijn in de blender en draai er een puree van. Smelt in een andere pan de boter, voeg het uitje toe en fruit het 5 minuten op een laag vuur; roer af en toe. Doe de wortelpuree in de pan, zet het vuur wat hoger en kook een paar tellen. Roer er dan de rijst door. Doe er een soeplepel bouillon bij en roer tot al het vocht is opgenomen. Ga op die manier soeplepel na soeplepel door en blijf roeren tot de rijst beetgar geworden is. Dat duurt ongeveer 18-20 minuten.
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd zout en peper naar smaak toe en roer er de emmantal en de room door. Haal de pan van het vuur, laat hem afgedekt 2 minuten staan om het gerecht smeuïg te laten worden en dien op.