Nathalie Deleu
Risotto met asperges, citroen en munt
500g risottorijst
250ml Martini/Vermouth
3 uien
3 teentjes knoflook
kippenbouillon
250g groene asperges
1 citroen, uitgeperst, schil geraspt
150g parmezanekaas, geraspt
30g muntblaadjes (een bakje)
boter
Hak de uien en de look en enkele van de asperges zeer fijn en bak ze op met de helft van de boter. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten tot ze glazig zijn van de vetstof.
Voeg in één keer alle Martini toe en laat verdampen en roer goed.
Doe beetje bij beetje de kippenbouillon toe. Wacht iedere keer tot het vocht verdampt is voor je het volgende geutje toevoegt. Het vocht moet zachtjes pruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren. Ga door tot de rijst gaar is.
Stoom de rest van de asperges, heel kort.
Als de rijst gaar is voeg je de fijngesneden muntblaadjes, de zeste van citroen, citroensap en een klontje boter toe.
Ik garneerde met wat schijfjes gerookte zalm en de gestoomde asperges…héél lekker!!