Nathalie Deleu
Risotto met kingkrab
benodigdheden: (2 personen als hoofdmaaltijd)
-2 kingkrabpoten -200gr risottorijst -100 gram rucola -1/2glas witte wijn -500ml visboullion -1/2 ui gesnipperd -handvol vers geraspte parmezaan -1/2 teentje knoflook geperst -zout-peper -beetje citroensap -stuk koude boter -olijfolie -stukje kruidenboter
bereiding:
-krabbepoten in stukken snijden en in lengte halveren -oijfolie in diepe pan en ui en knioflook zachtjes laten stoven -rijst erbij en even meestoven -witte wijn erbij en laten verdampen -dan beetje bij beetje de boullion bij de rijst doen en blijven roeren tot de rijst gaar is, ongeveer 20 min. -dan kaas en boter eronder roeren. – 3/4de van rucola ,(beetje gehakt), er net voor het opdienen onder roeren. -afkruiden met zout, peper en citroensap -olie en kruidenboter in pan verwarmen en krab kort aan beide zijden bakken -rest van rucola aanmaken met beetje olie en zout en peper