Nathalie Deleu
Risotto met pastinaak, wortel en kip
Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een inheemse groente die al heel oud is en die de laatste tijd opnieuw in ons land verbouwd wordt. De witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselder
![DSC_9474[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_b8ba4a636e694a8695e8626f648d7b08~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_b8ba4a636e694a8695e8626f648d7b08~mv2.jpg)
250 g pastinaak
250 g wortel
1 ui
rozemarijn, tijm, oregano
boter
250 g arboriorijst
125 ml witte wijn
75 g Parmezaanse kaas
250 g kip ( in kleine stukjes )
Schil de pastinaak en wortel en snij in stukjes. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm en oregano. Snij fijn.
Snipper de ui. Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem en voeg de ui, tijm, oregano en de helft van de rozemarijn toe en fruit 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze ook is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min.
Stoom ondertussen de pastinaak en wortel half gaar en voeg de laatste 5 minuten toe aan de risotto. Rasp de kaas.
Bak de stukjes kip in wat boter en laat even uitlekken. Neem de risottopan van het vuur en roer de kip en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.