Nathalie Deleu
Risotto met pompoen en feta
600g pompoen
200g champignons
200g feta
400g risottorijst
warme kippebouillon
1 rode ui fijn gesneden
Noilly Prat
peper, zout, tijm
olijfolie
boter
verwarm de oven op 200°
snij de pompoen in dobbelsteentjes en schik ze samen met de versneden champignons in een ovenschaal
besprenkel goed met olijfolie en strooi er tijm over
plaats een 20 tal min in de hete oven tot ze zacht en gekleurd zijn (roer regelmatig een paar maal goed door)
verwarm wat olijfolie in een kom en stoof er de ui en de rijst glazig en goed heet
blus met wat Noilly Prat
overgiet met kippebouillon (2 maal de hoeveelheid van je rijst)
zet het vuur op een lage stand, dek af en laat 15 min garen zonder te roeren
roer na 15 min de pompoen, fetablokjes en een goeie klop boter door de risotto
voeg eventueel nog wat bouillon toe
kruid met peper en zout
dien op in een diep bord