• Nathalie Deleu

Risotto met pompoen en feta

  1. 600g pompoen

  2. 200g champignons

  3. 200g feta

  4. 400g risottorijst

  5. warme kippebouillon

  6. 1 rode ui fijn gesneden

  7. Noilly Prat

  8. peper, zout, tijm

  9. olijfolie

  10. boter

  11. verwarm de oven op 200°

  12. snij de pompoen in dobbelsteentjes en schik ze samen met de versneden champignons in een ovenschaal

  13. besprenkel goed met olijfolie en strooi er tijm over

  14. plaats een 20 tal min in de hete oven tot ze zacht en gekleurd zijn (roer regelmatig een paar maal goed door)

  15. verwarm wat olijfolie in een kom en stoof er de ui en de rijst glazig en goed heet

  16. blus met wat Noilly Prat

  17. overgiet met kippebouillon (2 maal de hoeveelheid van je rijst)

  18. zet het vuur op een lage stand, dek af en laat 15 min garen zonder te roeren

  19. roer na 15 min de pompoen, fetablokjes en  een goeie klop boter door de risotto

  20. voeg eventueel nog wat bouillon toe

  21. kruid met peper en zout

  22. dien op in een diep bord

#arborio #feta #noillyprat #pompoen

Recente blogposts

Alles weergeven