top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Rodebietenrisotto

Misschien dat het typisch vrouwelijk is, maar ik vind dat gerechten met mooie kleuren goed zijn voor de appetijt. We eten immers met onze ogen, dus smaakt het nog eens zo lekker als de kleur goed zit. Je kunt gerechten maken met een opvallend kleurcontrast, bijvoorbeeld een groene coulis bij witte vis, of met kleurenlaagjes zoals bij een terrine. En, je hebt ook schotels in één kleur, rood bijvoorbeeld. Deze risotto is super van kleur door de rode bietjes die erin verwerkt zijn. Het oogt mooi, maar bietjes hebben een uitgesproken smaak, dus moet je er wel voor zijn. Eens proberen?

olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 lepel tijm 150 gram risotto rijst 2 kleine rode bietjes, geschild en in kleine blokjes 2 wortels, geschild en in kleine blokjes warme groentebouillon verse peterselie

Verwarm de olijfolie en bak er de ui en knoflook in, samen met de tijm.

Voeg de  risotto rijst toe en bak deze al roerend mee tot de korrels glazig worden.Blus met een pollepel groentebouillon.Voeg ook de blokjes rode biet en wortel toe.

Laat het geheel zachtjes koken en voeg geleidelijk – onder voortdurend roeren – groentebouillon toe. Blijf dit herhalen tot de rijst en de groentjes gaar zijn.

Meng op het einde de verse peterselie erdoor

Smakelijk!

#rijst #rodebiet #tijm #wortel

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page