• Nathalie Deleu

Rundsstoofschotel

Een stoofschotel is makkelijk te maken. Het duurt iets langer, maar je kunt prima ondertussen iets anders doen. Aperitieven bijvoorbeeld 😉 Dit is een eerder klassiek gerecht dat je makkelijk helemaal kunt voorbereiden en daarna in de oven zet. Handig als je mensen over de vloer krijgt. Dan maak je het de dag vooraf en op het moment zelf schuif je het in de oven om op te warmen. Met het koude weer dat ze voorspellen voor de komende week echt een hartverwarmende aanrader!


Voor 8 à 10 personen:

1 knolselder 500 g wortelen 400 g uien 2 teentjes knoflook 200 g spekblokjes 1 kruidentuiltje peper en zout olie + boter 2 kg rundstoofvlees (nog niet bereid uiteraard) 2 lepels bloem 750 ml droge witte wijn 1 kg aardappelen

Warm de oven voor op 210°C. Schil de groenten. Snij de selder en wortel in hapklare stukken. Snij de uien fijn in een diepe ovenschotel, voeg de rauwe groenten, de knoflook, de spekblokjes, het kruidentuiltje, zout en peper toe en meng alles door elkaar.

Warm de olie en boter in een sauteerpan en bak de stukken vlees, indien noodzakelijk in verschillende keren, goudbruin. Bestrooi met de bloem en laat alles goudgeel bakken. blus met 200 ml witte wijn, laat alles inkoken en giet dit vleesmengsel in je ovenschotel.Voeg de rest van de wijn toe, dek de schotel af (met alufolie of een deksel) en laat alles 2 u bakken in de warme oven.

Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken. Voeg ze toe aan de schotel na 2 u. Meng goed onder alles en leg terug het deksel erop. Bak nog verder in de oven voor 1 u op 190° C.

Even goed doorroeren en serveren!

Smakelijk!

#aardappelen #olie #knoflook #peper #wortelen #kruidentuiltje #spekblokjes #boter #rundsstoofvlees #zout #wittewijn #knolselder #bloem #uien

Recente blogposts

Alles weergeven