Nathalie Deleu
Salade met artisjokharten, tomaat en feta
“Artisjok is een groene groente en zorgt ervoor dat het cholesterolgehalte vermindert”. Toen ik dit las op de site vanwatisgezond.net was ik direct gemotiveerd om dit te gaan eten, ook al ben ik er niet zo’n grote fan van. Het cholesterolgehalte moet namelijk in de gaten gehouden worden bij ondergetekende. Deze salade werd dus mijn middagmaal, ondertussen lekker koken en een nieuw recept voor op de blog…Speekmedaille voor mezelf, DA!
1 blikje artisjokharten
250 g tomaat
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
1 koffielepel tijm
1 teentje knoflook
zout en peper
1 uitje
200 g feta
beetje geroosterde sesamzaadjes (hoeft niet, maar is lekker voor wat bite)
Artisjokharten in een zeef laten uitlekken en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in parten snijden. In een kommetje tot een sausje kloppen: de olijfolie, wijnazijn en tijm. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Ui pellen en in dunne ringen snijden.
In een kom luchtig door elkaar scheppen: stukjes artisjokhart , verbrokkelde feta en 3/4 deel van het sausje. De salade wat garneren met uiringen, bieslook en een koffielepel geroosterde sesamzaadjes Rest van het sausje erover sprenkelen.
Direct opdienen.
En het was nog lekker ook! 🙂
Smakelijk!!