top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Salade van geroosterde groene asperges

Deze salade is een ode aan de lente.

Twee rasasperges bij Tongelaar… werden in ’t bed verliefd op elkaar… dus op zekere nacht wilden ze hèt doen – de ene was wit, de andere groen – en dat bleek totaal onverenigbaar (limerick van MarcoVanderplasse)


DSC_8143[1]

140 ml olijfolie

24 groene asperges

2 courgettes

Maldonzout en zwarte peper

basilicumolie (recept staat bij dressings op de blog)

eventueel wat parmezaanschilfers

Verhit de oven tot 170°C.

Vermeng de tomaten met 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat met de velkant naar onder. Zet ze circa 50 minuten in de oven tot ze half gedroogd zijn. Je kunt ze naar eigen smaak iets korter of iets langer in de oven laten. Ze zijn altijd lekker. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Breek het houterige deel van de asperges af en blancheer ze 4 minuten in een grote kom kokend water. Giet ze af en spoel ze koud onder de koude kraan. Laat ze goed uitlekken, doe ze in een schaal en meng er 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak door.

Snijd de courgettes over de lengte of in rondjes in flinterdunne schijfjes met een dunschiller. Meng er 1 eetlepel olijfolie en zout en peper door.

Laat een grillpan op hoog vuur een paar minuten goed heet worden. Gril de asperges en de plakken courgette. Keer ze na circa 1 minuut. Er moeten mooie grillstrepen op komen. Haal de groenten uit de pan en laat ze koud worden.

Schik ze samen in een kom en overgiet met enkele lepeltjes basilicumolie. Werk af met wat parmezaanschilfers.

Smakelijk!

*Tip: Het maken van de basilicumolie en het voorbereiden van de groenten kost wat tijd, dus begin hier niet aan als je vlug een maaltijd op tafel wil toveren.*

#asperges #courgettes #kerstomaat #parmezaan

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page