Nathalie Deleu
Salade van koolrabi
Koolrabi lijkt op een raap maar is toch verwant aan kool. De koolrabi is mild van smaak en kan worden gekookt, gestoofd, gevuld, gestoomd, geraspt in een salade, in soep, gebakken met kaneel in een cake of met een kaassaus gegratineerd…heel erg veelzijdig dus.
1 koolrabi, geschild en in julienne (grof of zeer fijn, naar smaak)
1 dikke wortel, geschild en in julienne
1 appel, in julienne
beetje peterselie
olijfolie
appelazijn
honing
graantjes mosterd
zwarte peper
zout
Schil de koolrabi, snij hem in plakjes en maak daarna julienne van. Ik sneed de groenten nogal grof omdat ik graag wat ‘bite’ heb in een salade. Doe hetzelfde met de wortel en appel. Hussel goed door elkaar.
Maak de dressing door olijfolie, appelazijn, honing, mosterd te mengen en giet over de salade.
Kruid goed af met peper en zout.
Smakelijk!